wsv DES

Gouda

Stadswandeling


foto14

Gouda is een prachtige stad. In de binnenstad is nog altijd een groot aantal historische en monumentale gebouwen te vinden, waarvan het Stadhuis en de Sint-Janskerk waarschijnlijk de beroemdste zijn. De stad staat daarnaast bekend om zijn Goudse kaas.

Datum

Op Paaszaterdag 31 maart en tweede Paasdag 2 april 2018 organiseren wij de Stadswandeling. Deze wandeling leidt u langs de prachtige gebouwen en monumenten. Natuurlijk slaat de tocht de museumhaven niet over. De routebeschrijving is voorzien van teksten over wat u allemaal te zien krijgt, zodat de stad tot leven komt. Op Paaszaterdag staat de warenmarkt op De Markt, het maakt de stad gezellig druk. Op Paasmaandag is het stiller in de stad, maar wel prachtig om te wandelen. In de route zijn twee rusten opgenomen, die zeker het bezoeken waard zijn!

foto15

Start

De start van deze wandeling is vanuit het clubhuis Vires et Celeritas, Calslaan 91, 2804 RT Gouda.

Bereikbaarheid

Bij en rondom de startlocatie is voldoende gratis parkeerruimte. Volgt u de aanwijzingen van de parkeerwachters. Vanaf het NS station Gouda is de startlocatie te bereiken met de stadsbuslijnen 1 en 4, uitstappen bij halte Mammoet. Ook bus 178 (richting Bodegraven) stopt bij de halte Mammoet. De bussen staan bij NS station aan de stadszijde. Vanaf het NS station Gouda (uitgang Bloemendaal) is de route naar de startlocatie gepijld.

foto16

Afstand en vertrektijd

10 km: tussen 09.00 en 12.00 uur.
Het startlokaal sluit om 17.00 uur.

Kosten

De kosten van de wandeling zijn Eur 3,50 per persoon.
Op vertoon van een geldige Wandelvoordeelpas ontvangt u Eur 1,00 korting.

Combinatie

Het is heel goed mogelijk om een combinatie te maken van de Paastocht en de Stadswandeling. Bijvoorbeeld 15 km van de Paastocht, deze wandeling gaat door de natuur en u komt weer terug bij het startlokaal. Aansluitend kunt u met de Stadswandeling (10 km) nog heerlijk de stad verkennen.

logo2013

© www.mijn-eigen-website.nl (design)