wsv DES

62e Paaswandeltocht

Gouda en omgeving

foto5

Gouda ligt bij de samenvloeiing van de rivieren de Gouwe en Hollandse IJssel. Mede dankzij de binnenvaart over deze rivieren groeide Gouda in de middeleeuwen uit tot een belangrijke stad. In 1272 kreeg de stad stadsrechten en aan het eind van de middeleeuwen was Gouda uitgegroeid tot de vijfde stad van Holland. In de binnenstad is nog altijd een groot aantal historische en monumentale gebouwen te vinden, waarvan het Stadhuis en de Sint-Janskerk waarschijnlijk de beroemdste zijn. De stad staat daarnaast bekend om zijn Goudse kaas, die in de zomer nog steeds verhandeld wordt op de donderdagse toeristische kaasmarkt. Ten slotte geniet Gouda bekendheid door de fabricage van kaarsen, pijpen en stroopwafels en de jaarlijkse Kaarsjesavond.

Datum

Paaszaterdag 15 april en tweede Paasdag 17 april 2017.

foto8

Start

De start is vanuit clubgebouw Vires et Celeritas, Calslaan 91, 2804 RT Gouda.

Bereikbaarheid

Bij en rondom de startlocatie is voldoende gratis parkeerruimte. Volgt u de aanwijzingen van de parkeerwachters. Vanaf het NS station Gouda is de startlocatie te bereiken met de stadsbuslijnen 1 en 4, uitstappen bij halte Mammoet. Ook bus 178 (richting Bodegraven) stopt bij de halte Mammoet. De bussen staan bij NS station aan de stadszijde. Vanaf het NS station Gouda (uitgang Bloemendaal) is de route naar de startlocatie gepijld.

Afstanden en vertrektijden

40 km: 08.00 - 09.00 uur
25 km: 08.00 - 10.00 uur
15, 10 en 5 km: 09.00 - 12.00 uur
Het startbureau sluit om 17.00 uur
In het LWP 2017 staat bij 17 april, 40 km, de starttijd van 07.00 uur. Dit is niet correct. De juiste starttijd is 08.00 uur.

Inschrijven

Aanmelding vooraf is niet nodig, inschrijven kan op de wandeldag bij de inschrijftafel.

Kosten

Eur 3,50 per persoon ongeacht de afstand. Op vertoon van een geldige Wandelvoordeelpas ontvangt u Eur 1,00 korting.
Een medaille kan na afloop van de wandeling worden aangeschaft.

Combinatie

Het is heel goed mogelijk om een combinatie te maken van de Paastocht en de Stadswandeling. Bijvoorbeeld 15 km van de Paastocht, deze wandeling gaat door de natuur en u komt weer terug bij het startlokaal. Aansluitend kunt u met de Stadswandeling (10 km) nog heerlijk de stad verkennen.

Tiensport

Tiensport De enige sportzaak voor vrouwen in Gouda en omgeving. Tijdens de Paastocht, in de middaguren, is de eigenaresse, Tineke Hoekstra, in het startlokaal aanwezig. Tiensport verkoopt o.a. de merken Odlo en Craft en zal een paar stukken van de wandelcollectie laten zien. Zij kan u deskundig adviseren over de juiste sport onder- en bovenkleding. Bovendien krijgt u als deelnemer aan de Paastocht een korting van 10% op de verkoopprijs. Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op de website van Tiensport: Tiensport

logo2013.jpg

© www.mijn-eigen-website.nl (design)