wsv DES

Omloop van de Krimpenerwaard


10e Grote Omloop van de Krimpenerwaard en 4e Mini Omloop van de Krimpenerwaard

Dit jaar voor de laatste keer met plaatsnamen stempels op de inschrijfkaart!

De polder Krimpenerwaard


routeomloop

De Krimpenerwaard is een gebied dat wordt omsloten door de Hollandse IJssel, de Lek en de Vlist. 'Krimp' betekent rivierbocht, en een 'waard' is een geheel door rivieren omgeven stuk land. Er zijn meerdere polders in het gebied. Ten oosten ligt de Lopikerwaard, ten westen de Zuidplaspolder. De Krimpenerwaard wordt voor het eerst in documenten vermeld in 944. Dorpen en steden in de Krimpenerwaard zijn Krimpen aan den IJssel, Schoonhoven, Bergambacht, Stolwijk, Ammerstol, Haastrecht, Berkenwoude, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Vlist, Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel. Tijdens onze Omloop van 55 km door deze polder bezoeken wij 9 van de 12 dorpskernen en uiteraard Gouda als start- en finish punt. In alle kernen is een controlepost en ontvangt u een stempel met de naam van het dorp op uw stempelkaart.
Sinds 2014 heeft deze grote Omloop een klein zusje: de Mini Omloop van 37 km. Er worden dan 6 van de 12 dorpskernen aangedaan en ook bij de Mini Omloop ontvangt u de naamstempels op de stempelkaart. De stempelposten worden dit jaar voor de laatste keer bezet. Let wel, we organiseren de tocht (55 en 37 km) ook in 2018 alleen dan zonder de stempelposten! Start- en finish punt is uiteraard hetzelfde.

foto6

Datum

Zaterdag 20 mei 2017.

Startlocatie

De startlocatie voor deze wandeling is het clubgebouw van de Honkbalvereniging The Braves, Uiterwaardseweg 6, 2807 CD Gouda.

Bereikbaarheid

De startlocatie is bereikbaar met openbaar vervoer. Vanaf NS station Gouda neemt u bus 106 of 107. De bussen staan bij NS station aan de stadszijde. Uitstappen bij halte Neerbos. Vanaf de bushalte is gepijld naar de start. De auto parkeren kan bij sporthal De Zebra, Goverwellesingel 10 in Gouda. Vanaf het parkeerterrein het dijkje oplopen en links ziet u de startlocatie liggen.

Afstand en vertrektijd

55 km, vertrektijd tussen 07.00 en 08.00 uur.
37 km, vertrektijd tussen 09.00 en 10.00 uur.
Eerder of later starten is niet mogelijk vanwege de doorkomsttijden in de dorpen en de bezetting van de stempelposten. De twee routes komen bij elkaar in Stolwijk en lopen dan gezamenlijk op.
BELANGRIJK: Leest u de aanwijzingen op de routebeschrijving voor de doorkomsttijden in de dorpskernen! Alleen op de genoemde tijden zijn de stempelposten bezet door onze vrijwilligers. Dit jaar zal het de laatste keer zijn dat de vrijwilligers de plaatsnaam stempels zullen zetten.
Het startbureau sluit om 19.00 uur. U heeft voldoende tijd om de tocht te volbrengen.

Kosten

Het inschrijfgeld voor grote Omloop bedraagt Eur 6,50 inclusief medaille.
Het inschrijfgeld voor de Mini Omloop is Eur 3,50 zonder medaille. Na afloop van de wandeling kunt u voor de Mini Omloop wel een medaille aanschaffen.
Op vertoon van een geldige Wandelvoordeelpas ontvangt u Eur 1,00 korting.

Medailles

De medaille schildjes zijn speciaal voor de Grote Omloop gemaakt. Deze schildjes tonen de wapens van de verschillende dorpskernen en van Gouda. Bij iedere Omloop ontvangt u 1 schildje, tot het totaal van 10 stuks is bereikt. Hier ziet u de schildjes, nummer 1 t/m 4. Dit jaar wordt de Omloop van de Krimpenerwaard voor de 10e keer georganiseerd, de cyclus van de wapenschilden is rond.
De medaille voor de Mini Omloop is speciaal voor deze wandeling ontworpen. De medaille toont de omtrek van de Krimpenerwaard met daarin in kleur de route aangegeven. Een aanwinst voor de medaillekast!

logo2013

© www.mijn-eigen-website.nl (design)